x 

ingyenes szallitas

csomagtartó áruház

tetőcsomagtartó, kerékpárszállító és hólánc kereső

Az IVECO márka története

Iveco tetőcsomagtartó

Az IVECO (Industrial Vehicles Corporation) a világ egyik legnagyobb gyártóműve a haszongépjárművek területén. Az IVECO világszintű jelenlétét igazolja a csoport több mint 100 országban való megjelenése, valamint az a széles termékpaletta, mely magába foglalja az országúti és terepes haszonjárművek mindhárom kategóriáját, személyszállító, speciális és tűzoltó járműveket. Széles termékpalettájával a lehető legjobban alkalmazkodik a felhasználók igényeihez, ezáltal a legjobb megoldást biztosítva a szállításra.

A széles járműválaszték mellett teljeskörű vevőszolgálati szolgáltatásokkal van jelen a piacon. (3.000 szervizpont, 22 alkatrészértékesítési pont). A vevőszolgálat egyik jelentős szolgáltatása a Non-Stop Service Assistance mentőszolgálat, ahol az év bármely napján, a nap bármely órájában magyarul beszélő operátorok várják az úton bajbakerült partnerek hívásait.

Ahhoz, hogy pontosabb képet építsünk fel a cégióriás történetéről, a múltba visszatekintő dokumentumokra és ismeretekre van szükség.

Az Iveco márka története az 1970-es évek elejére nyúlik vissza, amikor a személygépjármű gyártásban már tevékenyen résztvevő olasz FIAT és a német KHD – jövőbeli partnerek egy holding cégben – úgy döntöttek, hogy „kipróbálják magukat” a tehergépjármű gyártás szegmensében is. Abban az időben a legfőbb Európai piacok 80 %-át a nemzeti tulajdonban lévő cégek birtokolták. A „torta” 50 gyártó cég - köztük a világ 5 legnagyobb gépjárműgyártója és leányvállalataik - között volt felosztva.

Az IVECO mint tehergépjármű márka története 1975-ig nyúlik vissza, amikor is a torinói FIAT; a brescai székhelyű O.M.; bolzano-i székhelyű Lancia; franciaországi Puteaux-i Unic és a németországi Ulm-i székhelyű Magirus-Deutz összeolvadásából alakult meg. Azonban hogy megérthessük a megalakulásának történetét, ahhoz meg kell vizsgálnunk az előzményeket, illetve korábbra kell visszatekintenünk az időben.

Az első dátum az Iveco megalakulásának történetében 1899, amikor Giovanni Agnellis megalapította Olaszország első autógyárát, a Fabbrica Italaiana Automobili Torinót, amelyből a ma is létező Fiat márkanév származik. Szintén 1899-ben két vasúti mérnöki társaság egyesülésével létrejött Milánóban az Officine Meccaniche (rövidítve: O.M.). 1917-ben megvásárolják a Robert Züsst által alapított kis haszongépjárművek gyártásával, illetve forgalmazásával is foglalkozó céget, erre az időpontra tehető az O.M. elnevezés, mint tehergépkocsi-márka megszületése.

A következő dátum – 1906 – a Fiat gyári autóversenyzőjének , Vincenzo Lancia nevéhez fűződik, amikor is megalapította Torinóban a saját autógyárát, amely 1911-től működik Lancia e C. Fabbricia di Automobili SpA. néven.

1907-ben a franciaországi Puteauxban Georges Richard megalapítja a kizárólagosan haszongépjármű gyártásra specializálódott vállalkozását, amely Unic néven vált közismertté 1914-ben. A németországi Ulmban 1866-ban megalapított Conrad Dietrich Magirus nevével fémjelzett vállalkozás a következő a sorban mely 1917-től kezdett el tehergépjárművek gyártásával foglalkozni.

A következő – az egyesüléseket megelőző - dátum 1973, amikor is megalakult a Fiat Veicoli Industriali (Fiat Haszongépjármű-csoport), majd közvetlen ezután megvásárolják az Alfa Romeo tulajdonában lévő 1950-ben Brazíliában alapítottt FNM-et, mely szintén kis- és közepes tehergépkocsikat gyártott.

1974-ben az FVI együttműködési megállapodást írt alá a német KHD-val (Klöckner-Humbolt-Deutz). Ettől fogva a vállalat neve Magirus-Deutzra változott.

Amint az már fent bemutatásra került, ezen haszongép – illetve tehergépjármű vállalatokból 1975-ben megszületett az IVECO márkanév. Az új összevont cégóriás, az Industrial Vehicle Corporation nevének rövidítését kapta.

Ettől függetlenül még évekig használatosak voltak a régi márkanevek – Fiat, Magirus-Deutz, O.M., Unic – de már mindegyik alatt vagy mellett ott szerepelt a szimbolikus nagy “I” betű, aljában az Iveco márkanévvel.

9 millárd euro-s forgalom mellett (2008-as adatok) 800 márkakereskedés képviseli az Iveco hálózatot. A márkakereskedésekben (szervíz, alkatrész, értékesítés) 31.000 alkalmazott végzi nap mint nap a vállalatot hűen képviselve a napi feladatait.

Az évek folyamán a kítűnő teljesítménnyel és a nagyszerű márkákkal az Iveco a világ egyik vezető haszongépjárműgyártójává nőtte ki magát.

Forrás: www.cefintrucks.hu

Csomagtartó és hólánc olvasnivaló

Kapcsolat

Kövessen a facebook-on! Nézze meg videóinkat! Hívjon ingyen!

Cím: 1095 Bp, Soroksári út 42.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9-17 óra
Tel: +36 1 239 5442
Fax: +36 1 413 0307
E-mail: info@csomagtartoaruhaz.hu
Skype: autoamega

felugro kep