x 

ingyenes szallitas

csomagtartó áruház

tetőcsomagtartó, kerékpárszállító és hólánc kereső

A JAGUAR márka története

Jaguar tetőcsomagtartó

Habár a Jaguar hivatalosan 1945-ben alakult, az első Jaguar név alatt futó autó már 1935-ben bemutatkozott. Sir William Lyons és William Walmsley 1922-ben hozta létre a Swallow Sidecar nevű céget, hogy az akkor piacon kapható modelleket új ruhába öltöztesse. A vállalkozás rendkívül sikeres volt, hiszen alapvetően megbízható autókra adtak divatos "ruhát", mindezt viszonylag alacsony költség mellett. A cég később SS Carsra váltotta a nevét, majd a II. világháború után - hogy elkerülje a német katonai szervezettel való névazonosság negatív asszociációkat - immár Jaguar Cars név alatt indult be újra a gyártás. A cég értékesítette ?átfazonírozó? részlegét, majd saját motor fejlesztésébe fogott, mely az 1948-ben bemutatkozó Jaguar XK-120-ban jelent meg. A modell nem pusztán kinézetével és 200 km/h-hoz közeli végsebességével, hanem az ehhez társuló rendkívül kedvező árával valódi szenzációt okozott.

A Jaguar gyárában 1957-ben tűz ütött ki, ám a termelés alig két hónappal később újraindult. A cég 1960-ban felvásárolta a Daimlert, 1961-ben pedig bemutatta az azóta legendává vált Jaguar E-type-ot, mely a Jaguar XK-120-asnál már bevált receptet alkalmazta: gyönyörű és rendkívül gyors autó megfizethető áron.

A cég a 60-as években több összeolvadáson is átesett, a 70-es években - ekkor a márkát a British Leyland birtokolta - pedig jelentős minőségromlás volt tapasztalható a Jaguar modelleknél. Az alapító Sir Williams Lyons 1985-ben hunyt el, négy évvel később a Ford vásárolta meg a márkát.

Forrás: www.veteranpark.hu

Csomagtartó és hólánc olvasnivaló

Kapcsolat

Kövessen a facebook-on! Nézze meg videóinkat! Hívjon ingyen!

Cím: 1095 Bp, Soroksári út 42.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9-17 óra
Tel: +36 1 239 5442
Fax: +36 1 413 0307
E-mail: info@csomagtartoaruhaz.hu
Skype: autoamega

felugro kep