x 

ingyenes szallitas

csomagtartó áruház

tetőcsomagtartó, kerékpárszállító és hólánc kereső

Kerékpárt akar szállítani az autó hátulján? Kötelező a szürke rendszám!

kerekpartarto hatra

Végre megszületett a várva várt döntés! Az autó hátsó részén való kerékpárszállítás az eddigi gyakorlathoz képest teljesen megváltozott. 2017. április 1-jétől jogszabály írja elő, hogy miképp lehet biciklit vinni az autó vonóhorgára vagy hátsó ajtajára szerelt kerékpártartón.

Az illetékes szervek összedugták a fejüket, és megalkották a szürke rendszám fogalmát.

Az új azonosító karakterei megegyeznek az autóéval, amelyre azt felszerelik, de szürke alapon fehérek. A szürke rendszám igénylése viszont nem csak annyiból áll, hogy besétálunk egy kormányablakba, és várjuk annak elkészültét. Amennyiben a családon belül két autón szeretnénk használni ugyanazt a kerékpárszállítót, dupla procedúrának nézünk elébe.

 

A harmadik rendszámot a megszokott helyen, a járási hivatalok kormányablakaiban lehet igényelni, ám előtte vár még egy feladat a kerékpártartót az autója hátuljára helyezni szándékozó autósra.

 

“A rendszám igénylését meg kell előznie egy szemlének, amely olyan, mint a műszaki vizsga, csak annál sokkal egyszerűbb. Azt állapítják meg a szemlén, hogy az a kerékpárszállító eszköz, melyet a gépkocsira kívánnak szerelni, alkalmas-e arra, hogy kiadják rá a harmadik szürke rendszámot.”

kerekpartarto vonohorogra 01

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tulajdonosnak vagy az üzembentartónak be kell jelentkeznie egy műszaki vizsgaállomásra, el kell vinnie az autót, rászerelve a kerékpártartóval. Ott rövid szemrevételezéssel és fényképezéssel elvégzik a vizsgálatot, és erről kibocsátanak egy műszaki adatlapot, majd ezzel lehet elmenni a járási hivatal okmányirodájába, a kormányablakba, és ott lehet igényelni a harmadik rendszámot. Figyelem! A nem állami, hanem magánkézben lévő vizsgaállomások csak egy rendes műszaki vizsgával egybekötve végezhetik el a „szürke rendszámozást” és a vizsga tizenhatezer forintba kerül.

 

Javasolt tehát egy NFM-KH (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium- Közlekedési Hatóság) vizsgabázisát felkeresni. Az állami vizsgáztató helyek listája ITT található meg. Sajnos a „sima” műszaki állomásokkal ellentétben nem több száz darab van belőlük az országban, hanem mindössze huszonhét.

 

A szemle 1770 forintba kerül, a tizede egy műszaki vizsga árának. A szürke rendszám beszerzésének további költsége a rendszám díja, ez 5500 forint, és van egy 2300 forintos díj, ami a rendszám nyilvántartásba vételének a forgalmi engedélybe való költségeit fedezi. Összesen 9570 forintba kerül a szürke rendszám. Az új azonosítónak nincs időkorlátja, addig használható, ameddig az autó rendszáma érvényes.

 

A Csomagtartó Áruház a Duna Tv Családbarát Magazinjában szólalt meg a témával kapcsolatban.

Csomagtartó és hólánc olvasnivaló

Kapcsolat

Kövessen a facebook-on! Nézze meg videóinkat! Hívjon ingyen!

Cím: 1095 Bp, Soroksári út 42.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9-17 óra
Tel:+36 1 239 5442
Fax: +36 1 413 0307
E-mail: info@csomagtartoaruhaz.hu
Skype: autoamega

felugro kep