x 

ingyenes szallitas

csomagtartó áruház

tetőcsomagtartó, kerékpárszállító és hólánc kereső

Kerékpárt szállítani az autó hátulján szürke rendszám nélkül?

kerekpartarto hatra

Nem kötelező kiváltaniuk a harmadik rendszámot a kerékpárt szállító autósoknak! Az erről szóló rendeletmódosítás megjelent a Magyar Közlönyben, és hatályba is lépett.

A kerékpárszállító eszközre különleges (szürke) rendszám szerelhető fel, vagy pedig az azt szállító gépkocsi hátsó rendszámtáblája szerelhető át rá - ez a lényeg.

Április első napjától a kerékpárszállító eszközökre kötelező volt különleges rendszámot kiváltani. A jogalkotók a rendszám költségét, 5500 Ft-ban határozták meg. Jelzésében megegyezik a szállító autó rendszámával, szürke alapon fehér karakterekkel. A kiváltáshoz az autót - a szállítóeszközzel együtt - el kellett vinni egy vizsgaállomásra, ahol ha megfelelőnek ítélték az eszközt, tanúsítványt adtak, majd ennek birtokában lehetett kiváltani az okmányirodában az új rendszámot. 

Időközben kiderült, hogy az 5500 forint valójában majdnem tízezer, mert a szemlének is van díja, valamint a harmadik rendszámot 2300 forintért írják be a kocsi papírjaiba. Ráadásul a nem állami vizsgaálomásokon külön le kell műszakiztatni az autót, mielőtt felszerelik rá a harmadik rendszámot. Ez időbe és pénzbe kerül, mint ahogyan az is, hogy a csomagtérajtóra rakott kerékpártartók esetében ki kell alakítani a rendszámtáblát megvilágító lámpa helyét. Miután az eljárás bonyolultnak és drágának bizonyult, a nagy felháborodás miatt úgy döntöttek a jogalkotük, hogy megváltoztatják az erről szóló rendeletet.

A változtatás lényege, hogy akinek nyűg és macera a rendszám átrakosgatása, kiválthatja a szürke rendszámot. A szürke rendszám tehát nem kötelező, csupán lehetőség. A jogszabály kiegészült azzal is, hogy a kerékpárszállítóra kiadott különleges rendszám csak A-típusú - vagyis normál méretű - lehet.

Csomagtartó és hólánc olvasnivaló

Kapcsolat

Kövessen a facebook-on! Nézze meg videóinkat! Hívjon ingyen!

Cím: 1095 Bp, Soroksári út 42.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9-17 óra
Tel:+36 1 239 5442
Fax: +36 1 413 0307
E-mail: info@csomagtartoaruhaz.hu
Skype: autoamega

felugro kep