x 

ingyenes szallitas

csomagtartó áruház

tetőcsomagtartó, kerékpárszállító és hólánc kereső

Tavasz! Rajzanak a kerékpárok!

kerékpár szerelés

A tavaszi idő beköszöntével nem csak a motorosok, hanem a kerékpárosok is egyre többen vesznek részt a közlekedésben, ezért az autósoknak érdemes még figyelmesebben közlekedniük.

 

A biciklisták maguk is sokat tehetnek a biztonságos közlekedésért, például csak teljesen felkészített és átvizsgált járművel csatlakozzanak a közúti forgalomba.

Kerékpárosok figyelem!

Különösen azoknak kell elővigyázatosnak lenniük, akik csak időszakosan kerékpároznak, ők arra is ügyeljenek, hogy KRESZ-ismereteiket felfrissítsék. Összegyűjtöttük a tíz legfontosabb tennivalót a tavasszal induló bringaszezon előtt.

 

Vigyázz! Kész! Start!

Tavasszal több a kerékpáros!

01A tavaszi karbantartást legjobb egy kiadós mosással kezdeni. Ilyenkor ügyelni kell arra, hogy a csapágyakat és teleszkópokat kímélje a beázástól, a fékbowdenek, a lánc és a fogaskerekek a környékét óvatosan, kézzel tisztítsa.

02A szerelés nagy része otthon is könnyen elvégezhető pár szerszám segítségével. Ha a váltókkal baj van, könnyen azonosítható hangokat adnak ki működés közben. Ez esetben a rajtuk található csavarokat kell úgy beállítani, hogy a lánc és a váltó akkor se feszüljön, ha a lánc a két szélső fogaskeréken fut. A meglazult csapágyak beállítása, a felniben lévő nyolcas vagy tojás javítása kis rutinnal szintén otthon is elvégezhető. Természetesen, ha ez nem megy, menjen szakszervízbe!

03A peremfékeket vagy bowdenes tárcsafékeket bárki könnyedén ellenőrizheti és beállíthatja. A simára kopott fékpofákat érdemes újakra cserélni, és egyenlő távolságra beállítani a felnitől. A hidraulikus tárcsafékek finomabb és precízebb működésűek, ezekkel forduljunk szakértőhöz.

04Már csak a gumi vizsgálata marad hátra: a kopott, sérült gumit cserélni kell, és beállítani a keréknyomást.

05Bizonyosodjon meg róla, hogy a kerékpárja fel van szerelve a KRESZ által kötelezően előírt tartozékokkal: fehér színű első, és piros színű hátsó lámpával; szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű prizmával; két, egymástól független fékkel; csengővel; sárga színű küllőprizmával.

06Lakott területen kívül éjszaka vagy rossz látási viszonyok között kötelező a fényvisszaverő ruházat viselése, ezért célszerű egyet a biciklisnek magánál tartani. A bukósisak viselése nem kötelező, de ajánlott.

07Érdemes megfontolni a KRESZ ajánlott felszereléseket is: a pedálon és a küllők közt elhelyezendő prizmákat, a karos szélességjelző prizmát, a visszapillantó tükröt és a sárvédőt.

08A biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen, hogy a KRESZ más rendelkezéseit is ismerje. A közlekedési táblák és elsőbbségi szabályok betartása nélkül könnyen másokat is veszélybe sodorhat egy felelőtlen kerékpáros. Ugyanígy nem pattanhat biciklire alkohol fogyasztása után sem, ezt például húsvét hétfőn a rendőrség általában kiemelten ellenőrzi.

09A kerékpárosok többsége nem tudja, de számukra is elérhető a felelősségbiztosítás. A lakásbiztosítások többsége kiegészíthető felelősségbiztosítással is, amely a magánszemélyi minőségben okozott személyi sérüléssel vagy tárgyrongálással okozott károkat téríti meg és kiegészítő biztosításként balesetbiztosítás is köthető hozzá.

10A közlekedés nem magányos műfaj, a legnagyobb biztonságban akkor van, ha útitársai is kellően felkészültek. Ezért bizonyosodjon meg, hogy a többi kerékpáros ismerős is tisztában van a saját kötelezettségeivel.

Forrás:www.autosvilag.com

Autós kerékpárosok figyelmébe

kerékpározás

Vannak olyan élethelyzetek, amikor kerékpárunkat nem a városi forgalomban, hanem egy nyaralás, vagy hétvégi kirándulás alkalmával szeretnénk használni. Ilyen esetben általában autóval kelünk útra, de szeretett kétkerekünket sem szeretnénk otthon hagyni.

 

A kerékpár szállítására az autó több pontján is kínálkozik megfelelő lehetőség. A legáltalánosabb megoldás, a gépkocsi tetején, a tetőcsomagtartó-ra szerelt kerékpártartó, mely több típusban és színben kapható. Amennyiben autója tetején más csomagot szállít, választhat hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartót is. Így egyszerre viheti magával az utazáshoz szükséges holmikat a tetőcsomagtartó-n, és kerékpárját sem kell otthon hagynia.

 

Abban az esetben, ha az autója rendelkezik vonóhoroggal, úgy a vonóhorogra szerelhető kerékpártartók közül célszerű választania, melyeknek billentési funkciója lehetővé teszi, hogy kényelmesen hozzáférjen a csomagtartóban elhelyezett csomagjaihoz, még biciklikkel terhelt állapotban is.

 

A kerékpártartókról bővebben itt tájékozódhat.

Csomagtartó és hólánc olvasnivaló

Kapcsolat

Kövessen a facebook-on! Nézze meg videóinkat! Hívjon ingyen!

Cím: 1095 Bp, Soroksári út 42.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9-17 óra
Tel: +36 1 239 5442
Fax: +36 1 413 0307
E-mail: info@csomagtartoaruhaz.hu
Skype: autoamega

felugro kep