x 

autotipusok new

ingyenes szallitas

csomagtartó áruház

tetőcsomagtartó, kerékpárszállító és hólánc kereső

Tetőcsomagtartó, csomagtartó, tetőbox, kerékpártartó GYIK/GYIF - Amega Studio

Csomagtartók

TARTALOMJEGYZÉK

Tetőcsomagtartó

Kerékpártartó

Tetőbox


TETŐCSOMAGTARTÓ

 

 

Hogyan válasszam ki az autómra való tetőcsomagtartót?

Ebben segít az oldalunkon található "TETŐCSOMAGTARTÓ KERESŐ". A legördülő listából először válassza ki a terméktípust (tetőcsomagtartó), majd az autó márkáját, pontos típusát, és legvégül az ajtók számát, a karosszéria formát és az évjáratot! Ezután a "KERESÉS" gombra kattintva megtekintheti az adott autótípushoz illő választékot.

Nem találom a listában az autóm típusát. Elképzelhető, hogy ennek ellenére forgalmaznak hozzá tetőcsomagtartót?

A keresőnket folyamatosan bővítjük, mégis előfordulhat, hogy nem találja az Ön autójának típusát. Ebben az esetben munkatársaink készséggel segítenek elérhetőségeink valamelyikén!

Alumínium vagy acél keresztrudakat válasszak?

Az alimínium rudaknak sok előnye van: esztétikusabb megjelenés, kisebb szélzaj, végigfutó T-hornyok gumiprofillal. Az alacsonyabb árkategóriájú acél keresztrudak egyszerűbb formával rendelkeznek és nagyobb sebességnél a szélzaj is hangosabb a használatuk során. Teherbírás tekintetében azonos paraméterekkel rendelkeznek.

Milyen szerszámokra van szükségem a tetőcsomagtartó felszereléséhez?

A tetőcsomagtartó felszereléséhez szükséges összes szerszámot megtalálja a termék dobozában.

Mennyi időt vesz igénybe a tetőcsomagtartó felszerelése?

A tetőcsomagtartó felszerelése néhány perc alatt kivitelezhető. Az első felszerelés a helyes beállítások figyelembe vételével egy kicsit időigényesebb. A témáról bővebb információt itt olvashat.

Mekkora súlyt bír el a tetőcsomagtartó?

A tetőcsomagtartók a gyártó által meghatározott maximális teherbírásnál (általában 50-60 kg) jóval többet elbírnak. Az esetek többségében az autók teteje az, ami nagyobb súly alatt behorpadhat, sérülhet. Oldalunkon minden csomagtartó terméknek fel van tüntetve a hivatalos teherbírása.

Ha új autót vettem, használhatom az előző autóm tetőcsomagtartóját?

Az egyszerűség jegyében a CAM Srl. Italy kifejlesztette azt a rögzítési rendszert, amely lehetővé teszi - különböző beállítások használatával - az egyes tetőcsomagtartók különböző autómárkák különböző típusaira való univerzális használatát. Így előfordulhat, hogy autócsere esetén a meglévő tetőcsomagtartó felszerelhető lesz az új autóra is. Ezt könnyen ellenőrízheti a "TETŐCSOMAGTARTÓ KERESŐ" használatával.

KERÉKPÁRTARTÓ

 

 

Milyen tetőcsomagtartóra szerelhető fel a tetőre rakható kerékpártartó?

A kerékpártartó felszerelhető minden típusú tetőcsomagtartóra (ovális vagy négyzet keresztmetszetű, acél vagy alumínium), amelynek keresztmetszeti szélessége a 48 mm-t nem haladja meg. Ettől szélesebb alaprúdra való felszerelés esetén adapter alkalmazása szükséges.

Tetőre rakható kerékpártartóból többet is fel lehet tenni az autóra?

Ezekből a tartókból több is felszerelhető, leginkább a csomagtartó keresztrudak hosszától, és a kerékpárok méretétől függ, hogy hány kerékpár szállítható ezzel a módszerrel.

Melyik kerékpártartót válasszam?

Amennyiben autója vonóhoroggal felszerelt, akkor mindenképpen azt ajánljuk, hogy vonóhorogra szerelhető kerékpártartót vásároljon. Ennek számos előnye van, melyről bővebben itt olvashat.

A hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartóknál mindenképpen ellenőrizze, hogy az Ön autótípusához a gyártó melyik kerékpártartót ajánlja! Ha az Ön autója nem található a listában, akkor valószínűleg a hátsó ajtó kialakítása, esetleg spoiler-ek nem teszik lehetővé a kerékpárok hátsó ajtón történő szállítását.

Abban az esetben, ha sem a vonóhorgon, sem a hátsó ajtón történő szállítás nem megoldható, akkor a tetőre szerelhető kerékpártartók közül érdemes választania. Ezeket nem közvetlenül az autó tetejére, hanem tetőcsomagtartóhoz lehet rögzíteni.

Előnyök / Hátrányok

Vonóhorogra

Hátsó ajtóra

Tetőre

Szabad kilátást biztosít?

 • igen
 • bizonyos modellek esetén
 • igen

Csomagtér nyitható?

 • igen
 • nem
 • igen

Hátsólámpák láthatóak?

 • kiegészítő lámpasor szerelve a kerékpártartóra
 • bizonyos modellek esetén
 • igen

Alacsony szélzaj?

 • igen
 • igen
 • nem

Zárató?

 • igen/nem
 • nem
 • igen/nem

Női kerékpárok szállítása?

 • adapter nélkül
 • bizonyos modelleknél adapterrel
 • adapter nélkül

Szállítható kerékpárok száma?

 • 2-3
 • 2-4
 • 1-5

Milyen típusú kerékpár szállítható kerékpártartón?

Mindegyik kerékpártartó alkalmazható a kör és az ovális vázkeresztmetszetű kerékpárokhoz egyaránt, és a szélesített kerekek befogadására is alkalmas.

Le tudom zárni a kerékpártartót?

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó a vonóhorogra lakattal zárható, a kerékpárok a tartóhoz biciklizárral rögzíthetők. Egyes tetőre rakható kerékpártartóknál a kerékpár a kerékpártartóhoz zárható.

Női- és gyermekkerékpár is szállítható kerékpártartón?

Igen, mind a női, mind a férfi kerékpárok felrakhatóak, viszont azoknál a tartóknál, ahol a kerékpárok lógatva vannak felerősítve, ott vázpótló adapter rúdra lehet szükség.

Megbüntethet a rendőr, ha a kerékpárok részben takarják a rendszámot?

Az érvényben lévő KRESZ szabályok szerint a rendszámot és a hátsó lámpákat nem szabad eltakarni. A Nemzeti Közlekedési Hatóság hivatalos levele szerint a rendszámtábla ideiglenes áthelyezését nem tiltja hazai jogszabály. Gondoskodni kell viszont annak megfelelő kivilágításáról.

Hogyan rögzül a hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó az autóhoz?

A kerékpártartó a hátsó ajtó felső, oldalsó, és alsó részére gumirozott acél kapaszkodó hevederekkel rögzül, a hátsó ajtón vagy a lökhárítón támaszkodik meg.

Hogyan rögzül a tetőre szerelhető kerékpártartó az autóhoz?

A kerékpártartók a keresztrudakra "U" alakú bilinccsel rögzíthetőek. A T-hornyos alumínium keresztrudak esetében lehetőség van adapter használatára is, mellyel "U" alakú szorítóbilincs helyettesíthető.

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó rögzül még valahogy az autó hátuljához is?

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartók csak a vonóhorgon vannak rögzítve. Speciális rögzítő rendszerük révén kellően stabilan tartják a kerékpárokat.

Amerikai szabványú vonóhorogra is felrakhatóak a kerékpártartók?

Nem, csak az európai szabványnak megfelelő vonóhorogra lehet feltenni a kerékpártartókat.

Ha a kerékpártartó felszereléséhez szükséges alkatrészekből (csavar, heveder, kulcs stb.) elvesztettem valamit, van lehetőség pótolni?

Igen, ebben az esetben hívjon minket bizalommal és segítünk. (+36 1 239 5442)

TETŐBOX

 

 

Milyen tetőbox szerelhető fel az autómra?

A tetőboxok kizárólag tetőcsomagtartóra szerelhetőek fel. Minden tetőbox olyan kialakítású, hogy a különböző távolságú keresztrudakra gond nélkül felszerelhető legyen. Kizárlólag a nagyon közel lévő keresztrudak jelenthetnek problémát, pl. a coupé és a pickup autóknál.

Mi alapján válasszak tetőboxot?

A megfelelő tetőbox kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy mekkora a szállítani kívánt csomagok helyigénye, illetve, hogy mekkora az Ön autója. A témáról bővebb információt itt olvashat.

Megnövekszik a szélzaj és az autó fogyasztása tetőbox használatakor?

A megfelelő pozícióba felszerelt tetőbox-al való közlekedés nem növeli jelentősen a fogyasztást ill. a szélzajt.

Mekkora sebességgel lehet menni, ha fenn van a tetőbox az autón?

130 km/h sebességgel teljesen nyugodtan lehet a tetőboxokkal közlekedni (ahol a KRESZ megengedi), bár ezeket a termékeket a tesztek során lényegesen nagyobb sebességgel próbálják ki.

Ha nem CAM gyártmányú tetőcsomagtartóm van, fel tudok rá rakni CAM tetőboxot?

A CAM tetőbox­ok univerzális rögzítési rendszerének köszönhetően a tetőbox bármely, már meglévő tetőcsomagtartóra is könnyen felszerelhető.

Elvesztettem a CAM tetőboxom kulcsát, tudják pótolni?

Igen, a CAM tetőboxokhoz bármilyen alkatrészt pótolni tudunk.

Bérelni is tudok Önöknél tetőboxot?

Igen, igényeinek megfelelően kölcsönözhet Tőlünk tetőboxot. A témáról bővebb információt itt olvashat.

Webáruházukban vásároltam Önöktől tetőcsomagtartót és kiszállítást kértem. Meg is kaptam a terméket, de nem tudom felszerelni az autómra. Kitől tudok segítséget kérni?

Természetesen a vásárlás után is fordulhat Hozzánk bizalommal! Hozzáértő, segítőkész munkatársunk azonnali telefonos segítségnyújtást ad hétköznap 9-17 óráig. Ha igényli Üzletünkben (1095 Budapest, IX. kerület, Soroksári út 42.) térítés ellenében vállaljuk csomagtartók felszerelését is. A témáról bővebb információt itt olvashat.

Csomagtartó és hólánc olvasnivaló

Kapcsolat

Kövessen a facebook-on! Nézze meg videóinkat! Hívjon ingyen!

Cím: 1095 Bp, Soroksári út 42.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9-17 óra
Tel:+36 1 239 5442
Fax: +36 1 413 0307
E-mail: info@csomagtartoaruhaz.hu
Skype: autoamega

felugro kep