x 

autotipusok new

ingyenes szallitas

csomagtartó áruház

tetőcsomagtartó, kerékpárszállító és hólánc kereső

Tetőcsomagtartó keresőhöz segítség

Karosszéria formák és csomagtartó rögzítési módok

Tetőcsomagtartó kereső

A tetőcsomagtartó kereséséhez elengedhetetlen tudni az autó gyártóját, típusát, a karosszéria formáját, a csomagtartó rögzítési módját és a gépkocsi gyártási évét, furgonok esetében az autó hosszúságát, és magasságát is. Egyéb adatra (motor térfogat, teljesítmény, szín, üzemanyag típusa) nincs szükség!

A termékek kereséshez elengedhetetlen az Ön autójának pontos meghatározása. Ennek menete: Terméktípus, Autómárka, Autótípus, majd a Paraméterek kiválasztása. Utóbbi tetőcsomagtartó és kerékpárszállító keresés esetén, tartalmazza az ajtók számát, az autó formáját, és a gyártás intervallumát (pl.: 3 ajtós Hatchback 2000-2005 = 3 ajtós, Ferdehátú, 2000-től 2005-ig gyártott modell). Hólánc keresésnél a Paraméterekből a kerék méretét határozhatja meg (pl: 195-60-15 = 195/65 R15). A kiválasztás után kattintson a KERESÉS gombra!

Segítség az autó formájának kiválasztásához

A tetőcsomagtartó kereséshez elengedhetetlen tudni az autó formáját!

Az autókat formájuk alapján különböző kategóriákba sorolják a gyártók. A tetőcsomagtartó kereső helyes használatához nyújtunk segítséget az alábbi karosszéria típusok értelmezésével.

hatchback type HATCHBACK (ferde hátú, csapott hátú): A 3 vagy 5 ajtós autóforma jellegzetessége, hogy a csomagtartó a hátsó szélvédővel együtt nyílik fel.
coupe type COUPÉ (kupé): 2 ajtós, és kettő, vagy négyüléses keménytetős autó. Jellemző vonása, hogy hosszabb a két ajtó, kisebb a hátsó tér.
sedan type SEDAN (szedán, limuzin): 4 ajtós karosszéria, melyben a csomagtartófedél - mivel nincs rajta üveg - nem számít külön ajtónak.
estate type ESTATE, SW (kombi): 5 ajtós személyautó forma, melynek függőleges a csomagtartó fedele vagy megközelíti azt.
mpv type MPV (Multi Purpose Vehicle): 5 ajtós egyterű jármű, legnagyobb előnye a méretében, illetve a méret nyújtotta rugalmas lehetőségekben rejlik.
suv type SUV (Sports Utility Vehicle): Sportcélú szabadidő autó, vagy városi terepjáró. Általában emelt hasmagassággal rendelkezik a jobb terepfutásért.
pickup type PICKUP: A kis vagy közép méretű platós teherautókat sorolják ide, amelyek alapja nem személyautó, de hasonló méretű.
bus type BUS (busz): Több személy szállítására használt, zárt dobozzal rendelkező autó.
van type VAN (furgon): Jellemzően áruszállításra használt, zárt dobozzal rendelkező kisteherautó.

Segítség a tetőcsomagtartó rögzítésének kiválasztásához

A tetőcsomagtartó kereséshez fontos tudni a csomagtartó rögzítésének helyét!

Miután kiválasztotta az autó formáját, fontos tudni, hová rögzül a tetőcsomagtartó. Az autógyártók típusaiknál különböző csomagtartó rögzítési lehetőségeket alkalmaznak. Ezek közül az 5 legtöbbször használt megoldást az alábbi táblázatban láthatja.

normal Normál: A legáltalánosabb csomagtartó rögzítési megoldás. A tetőre egy gumitalpas rögzítőlábbal támaszkodik a rúd, az oldalajtó falcának felső részébe egy gumis anyaggal bevont acéllemez kapaszkodik.
fixpoint Fixpontos: Az autók tetején az autógyártók speciális rögzítőpontokat alakítanak ki (fixpont), amelyek lehetővé teszik, hogy a tetőtartó szerelése egyszerűbb, teherbírása magasabb legyen.
railing Tetőkorlátos: A kombi személyautók, egyterúek,  terepjárók, furgonok és kisteherautók tetejére szerelnek az autógyártók hosszanti tetőkorlátot. Ennek előnye, hogy a tetőcsomagtartó alaprudak bárhol elhelyezhetőek rajta, így a szállítani kívánt rakományhoz igazítható a rudak közti távolság.
closed railing Tetősínes (integrált tetőkorlátos): Az autó tetejére hosszanti irányban felszerelt integrált tetőkorlát a legújabb, legmodernebb tetőcsomagtartó rögzítési mód. Idomul az autóhoz, áramvonalas, és nem okoz többletfogyasztást. Belső oldalán általában lyukacskák jelzik a csomagtartó felszerelésének helyét.
T-profile T-profilos sínnel felszerelt: A tetőre hosszanti irányban felszerelt "süllyesztett tetőkorlát" egy fejre fordított "T" betűre hasonlít. Jellegében ötvözi a fixpont és a tetőkorlát tetőcsomagtartó rögzítés előnyeit.

Segítség a furgonok méretének kiválasztásához

A tetőcsomagtartó kereséshez fontos tudni az autó méreteit!

Az autógyártók a kisteherautók vagy haszongépjárművek (egyszerűbb nevén: VAN) hosszúságának és magasságának megkülönböztetésére különböző jelöléseket használnak. Ezek értelmezéséhez alább talál segítséget.

autó hosszúsága L1-L2-L3-L4: Az autógyártók a furgon hosszát az angol LENGTH (hosszúság) kifejezés kezdőbetűjével, és arab számok emelkedő számsorrendjével jelölik. Értelem szerzint tehát az L1-es a legrövidebb, az L4-es a leghosszabb változat.
autó magassága H1-H2-H3-H4: Az haszongépjármű magasságának megkülönböztetésére használják az autógyártók ezeket a jelöléseket. Az angol magasság (HEIGHT) kezdőbetűjével, és arab számokkal jelölik az egyes típusokat. A H1-es a legalacsonyabb, míg a H4-es a legmagasabb karosszériakivitel.

 

Csomagtartó és hólánc olvasnivaló

Kapcsolat

Kövessen a facebook-on! Nézze meg videóinkat! Hívjon ingyen!

Cím: 1095 Bp, Soroksári út 42.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9-17 óra
Tel:+36 1 239 5442
Fax: +36 1 413 0307
E-mail: info@csomagtartoaruhaz.hu
Skype: autoamega

felugro kep